climas i paisages

climas i paisatges 

·EXPERIMENT 1. L'ampolla i el paper:
Consisteix en fica una boleta de pape al coll de la butella, despres sa de bufa i ficar  la buleta dins, pero al bufa ancontas de antra sa surt capa fora.

·Per què?
   -A simple vista nosaltres creiem que l'ampolla és buida, però no pensem que ja que està plena d'aire, llavors quan bufem com que està plena d'aira no deixa que la boleta entri. Per aconseguir-ho tindriem que bufar molt fluix per que així aniriem deixant que l'aire surtis al mateix moment que entra.

  Resultat d'imatges de ampolla d'aiguaResultat d'imatges de bola de paper






·EXPERIMENT 2. L'ampolla i els globus:

  -Enganxem amb sinta islan, selo ... un globus al coll de l'ampolla de manera que el globus quedi cap a dins i l'intentem infla , a vegades s'unfla i altres no. Com pot pasa aixo ?


·Per què?
   -Això passa perquè l'ampolla té un petit forat que si el tapes amb algu com : el di o selo ... l'aire és queda dins i llavors no pot sortir i quan intentem unflar el globus, no es pot ja que l'aire fa presió. En canvi si no el tapes el furat en el cual l'aire surt sense cap problema llavors pots unflar perfectament el globus.


Imatge relacionada


·EXPERIMENT 3. L'espelma, el foc i l'aigua:

  -Col·loquem una espelma encesa en el mig de un plat, i bans li fiquem aigua al plat  perquè envolti. Quan posem el got damunt l'espelma, s'apagava i als 3 segons l'aigua va pujar dins del got.

·Per què?
  -El que ha passat és que el foc necessita oxigen per estar encés, i quan hem col·locat el got, hem el foc de la espelma a consumit tot l'oxigen, per això s'ha apagat l'espelma i l'aigua a pujat ja que, a ocupat l'espai de l'oxigen.


Resultat d'imatges de l'experiment de l'aigua al plat i l'espelma tapat amb got





 SOL:



·EXPERIMENT 4. Els globus blanc y negre:
  -Sa dunflat un globus de color negre i un de color blanc despres amb una lupa hem de enfoca al globus negre de manera que la llum reflectes a la lupa i la lupa apunta al globus i quan la llum "toca" el globus petar casi al instant. En canvi, vam fer el mateix amb el globus blanc i no peta.


·Per què?
Aixo passa per que  el negra  atrapa molt el sol pero el color blanc no per aixo el globus blanc no explota i si bole que exploti tindriam que espera molt.
Resultat d'imatges de globus de plastic blancs i negras






·EXPERIMENT 5. L'arc de Sant Martí:
 -Vam anar al terrat, des pres de fer el experiment dels globus ens van donar un paper blanc i un CD i teniem que intentar que amb ajuda del grup fe amb el CD i Sol, reflectar un arc de Sant Martí al paper. I al finall ho vam conseguir i molt alegres que estabam

·Per què?
   -Aquí hem fet servir aquest procés. Un raig de Sol es reflectava al CD, el CD reflectava el raig de Sol al paper i així es va crear l'arc de Sant Martí.


·EXPERIMENT 6. Per què fa fred als pols:

 -A la classe amb una llanterna i la pilota. Vam anar enfocant amb la llenterna diferents parts de la pilota, i veiem que als extrems que representaven els pols, la llum és dispersava bastant. I quan enfocavem al mig la llum es concentrava.
·Per què?
 -Als pols fa més fred perqué els raigs de Sol no arriben concentrats, llavors al arribar dispersats no calenten.
                                         ·LA PRESIÓ ATMOSFERICA:


·EXPERIMENT 7. L'ou i l'ampolla:
   -A classe vam agafar una jero de coll llarg i de vidra  i estret i vam posar un ou al principi de l'ampolla, i no passava. Però, quan vam fica cotó inpracnat amb  alcohol i el vam cremar. Vam treure l'ou i vam col·locar el cesc una boleta de cotó ràpidament dins del jero vam tornar a posar l'ou i va caure cap a dins i finalment va explotar de la forsa que huclaba cap dins.
·Per què?
  -el foc nasasita  oxigen permantenirsa enses pero al tapa la part de dal am el ou el foc va consumi l' oxigen i labors fella presio cap dins i va pasa aixo .

Resultat d'imatges de gerro de vidre amb el coll llargResultat d'imatges de ou bullit

·EXPERIMENT 8. L'aigua i el posagots:
-Teniem un got d'aigua i un posagots, el que vam fer va ser que vam col·locar el posagots damunt i vam girar tot, quan vam treure el dit, el posagots es seguia aguantant
·Per què?
-Gràcies a la presió atmosferica el posagots s'aguantava i així impedia que l'aigua es caigues.
·L'AIRE:

·EXPERIMENT 10. La pilota que gira: -A una pilota de tenis hem escrit una n dalt i una s sota, quan giràvem la pilota, les lletres és movien una a cada costat.



·TEMPERATURA:

·EXPERIMENT 11. El globus amb aigua i el de sense:
  -Hem agafat un globus amb aigua, un altre sense i un encenedor. Vam agafar l'encenedor i el vam posar sota de el globus sense aigua, va petar. En canvi, quan vam posar l'encenedor sota del globus amb aigua, no va petar.

·Per què?
  -L'aire es calenta mol ràpid, per això va petar al instant, però, l'aigua tarda molt en agafar la calor i per petar el globus amb aigua, ens podríem haver passat una hora intentan-ho.


Resultat d'imatges de Resultado de imagen de globo y mechero debajo

·EXPERIMENT 12. L'espelma i la caixa:
   -Tenim una caixa amb dos forats, un a dalt a l'esquerra i l'altre abaix a la dreta i un ala part del terra de la caixa, 
llavors quan acostàvem l'espelma al forat de dalt, el foc de l'espelma s'anava cap a fora, i quan ho posem en el forat de sota a la esquera, el foc s'anava cap a la caixa.


·Per què?
  El que ha passat ha sigut que l'aire calent sempre tendeix a pujat cap a dalt i s'anava cap a fora a través del forat, llavors el foc s'anava cap a aquella direcció. I llavors l'aire que provocava l'espelma entrava dins perquè allí no hi havia res que "empenyes" l'espelma, ja que allí només hi havia aire fred i entra capadins.

























































Comentarios

Publicar un comentario